Terug
  2 september 2022
  Brugparade 2022

  Brugparade 2022

  Prachtige avond bij de Brugparade

  Na een periode van voorbereiding door onze brugwachters (Carmen, Monique en Nicolette) in samenwerking met de Theaterroute Huizen en geweldige muzikanten was het dan zover. Een mooie zomeravond, vrijdag 2 september 2022. Niet zomaar een avond, een bijzondere avond waar velen naartoe gekomen zijn.

  Terugblik op deze geweldige Brugparadeavond. Waar de bezoekers met een zelf meegenomen hapje, drankje en stoeltje konden genieten van een avond vol entertainment.Er wordt kennis gemaakt met de prachtige Oekraïense muziek van Serhii Mykhailiuk, Anna en Alexy. Daarna betreedt Willem van Aalderen, zanger en gitarist van de Huizense band Cadillac Monkeys het toneel en wordt er meegezongen en gedanst.Langzaamaan valt de avond, het begint te schemeren, de meegebrachte lichtjes gaan aan, de brug wordt blauw/paars verlicht en reflecteert in het water. En daar staat Jurko van Veenendaal onder begeleiding van pianist Mark Lippe. Een bijzondere sfeer, rondom de brug zijn mensen te zien die zichtbaar genieten. O.a. liedjes van Queen en Herman van Veen zijn prachtig gezongen.

  En dan, stilte bij het publiek, muziek aan, er staat nog iets te gebeuren. Brugwachter Ruud vaart dr. Cornelis Lely (Bartho Braat) naar het toneel aan de kade waar hij samen met een journalist (Howard van Dodemont) een Try Out van toneelstuk De Dijk uit 'De slag om de Zuiderzee' cadeau geeft. Iets wat Johan Verheij (regisseur) normaal nog niet prijsgeeft van tevoren, maar nu voor deze speciale avond dan toch. En wat hebben we genoten.

  En last but not least maken de Gooise DJ's Hans en Peter vanuit hun Volvo Amazone er nog een spetterende afsluiting van met funky plaatjes waar nog lekker op gedanst wordt en er tot in de late avond een geweldige sfeer neergezet wordt. Het was een mooie warme zomeravond van samen zijn met een lach, een dans en ontroering.