Terug
  8 september 2023
  Brugparade in Huizen 2023

  Brugparade in Huizen 2023

  Tweede Brugparade met mooi weer een groot succes - 8 september 2023

  Onder perfecte omstandigheden vond de tweede Brugparade in de Aanloophaven plaats. Zon en temperaturen boven de 25ºC zorgden ervoor dat veel buurtgenoten een lekker plekje aan of op het water bij de ophaalbrug vonden. De Buurtvereniging Aanloophaven en de Theaterroute presenteerde gemelijk een gevarieerd programma van muziek en toneel.
  Daarbij o.a. geholpen door de Bramzijgers, de jeugdafdeling van de Huizer Botters.

  De in Huizen wonende Serhii Mykhailiuk uit Oekraïne trapte de avond af met mooie rustgevende klanken op de HandPan drum. De Havenmeesters (ook bekend als de Swinging
  Seniors) met een gastoptreden van buurtbewoner Dirk van der Geer zorgde met swingende jazzmuziek voor de eerste voetjes van de vloer. De Havenmeesters lieten zien dat je ook als je de leeftijd van 80 of zelfs 90 jaar hebt gepasseerd je nog met veel passie en enthousiasme lekkere muziek voor veel toeschouwers kunt maken. Sing- en songwriter Melanie Ryan wist de inmiddels volle haven stil te krijgen met haar betoverende zang. Zij kwam al zingend op het voordek van de botter HZ3, geschipperd door de Bramzijgers, de jeugdafdeling van Huizer Botters, de haven binnen varen en bezorgde menig bezoeker kippenvel. Een van de Bramzijgers redde het tweede deel van het optreden van Melanie
  door een kabel van de versterker zwemend aan land te brengen zodat de stroomverbinding kon worden gemaakt.Iedereen, ook met bijvoorbeeld een bootje, is van harte welkom om de optredens bij te wonen. Neem een hapje, drankje, stoeltje en afhankelijk van het weer een dekentje mee voor een gevarieerde avond op een van de mooiste plekjes in Huizen bij het water!

  De Buurtvereniging Aanloophaven staat voor verbinding. Een spel waarbij onbekenden aan elkaar werden gekoppeld mocht dus niet ontbreken. Jurko van Veenendaal startte het optreden van de Theaterroute met het toepasselijke lied ‘Bridge over troubled water’ waarna hij samen met de Huizense Tamar Floor een aantal jaren 70 songs vertolkte. Jurko en Tamar werden begeleid door pianist Mark Lippe. Inmiddels was de zon onder en werd de Aanloophaven sprookjesachtig verlicht. Vanaf het Gooimeer kwamen steeds meer boten met navigatieverlichting de Aanloophaven binnen. Acteur Howard van Dodemont had de eer een eerste tipje van de sluier van de Theaterroute 2023: ‘De roerige jaren 70’ op te lichten. Howard ging een dialoog aan met een film die op de ophaalbrug was opgenomen. De Brugparade werd afgesloten door de Gooise DJ’s die lekkere muziek vanuit hun Volvo Amazone draaiden. De buurt rond de ophaalbrug in Huizen is tijdens de Brugparade weer een beetje meer verbonden!