Terug
  31 maart 2023
  Buurtbarbecue Aanloophaven – 31 maart 2023

  Buurtbarbecue Aanloophaven – 31 maart 2023

  Gezelligheid in de regen 
  Op vrijdag 31 maart werd het brugseizoen in de Aanloophaven geopend met een buurtbarbecue. Ongeveer 70 buurtbewoners en geïnteresseerden trotseerden de regen en kwamen naar de gezelligheid bij de ophaalbrug. Wethouder Roland Boom opende het brugseizoen door de brug te openen voor de botter van de Bramzijgers, de jeugdafdeling van de Huizer Botters.
  De brug in de Aanloophaven wordt van 1 april tot en met 31 oktober in opdracht van de gemeente Huizen bediend door de Buurtvereniging Aanloophaven. Zo’n 70 buurtbewoners en geïnteresseerden brachten iets voor op de barbecue en een eigen drankje mee. De buurtvereniging hield de barbecues, die door Keurslager Peter de Jong beschikbaar waren gesteld, brandend. Vanuit de buurt werden voldoende tenten uitgeleend zodat iedereen droog kon eten.
  Wethouder Roland Boom kreeg de eer de eerste boot van het seizoen door de brug te laten. Dit was de botter van de Bramzijgers, de jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters. Zij kwamen met veel getoeter door de brug en aten daarna een hamburger mee. Roland Boom gaf aan jaloers te zijn op de buurt rondom de Aanloophaven. Hij vond het geweldig dat een enthousiaste groep een barbecue organiseerde en dat zoveel buurtbewoners met dit weer hun huis uitkwamen om samen te eten. Het is uniek dat een buurt zich op deze manier verbindt. Ook vanuit de buurtbewoners waren de reacties louter positief. Iedereen heeft wel nieuwe buren ontmoet en kijkt uit naar volgende verbindende activiteiten bij de ophaalbrug.